27 Ağustos 2013 Salı

TANRININ UNUTULAN ÇOCUKLARI


TANRININ UNUTULAN ÇOCUKLARI-CRAIG SILVEY

Bu yaz büyük beğeni ile okuduğum kitaplardan biri daha. Çok satanlar listesinde sık sık karşılaştığım bu kitabı okuyalı epeyce zaman olmasına rağmen yorumu bu güne kaldı.
Gelelim kitabın konusuna; kitapta bir cinayeti çözmeye çalışan ergen sayılabilecek yaşlardaki çocukların mücadelesine,dostluklarına ve yaşamlarına tanık oluyorsunuz. Aslında şöyle diyebilirim; kitabı okurken çoğunluğunu 15-18 yaşlarında çocukların oynadığı bir Amerikan filmi canlanıyor gözünüzde.Baş kahramanımız Charlie ve cinayet mevzusundan dolayı arkadaş olmak zorunda kaldığı Jasper Jones. Daha geri planda kalan fakat çok seveceğiniz iki küçük kahramanımız daha var Jeffrey ve Eliza. Ben Charlie ve Jeffrey arasındaki diyaloglara bayıldım. Çok şekerler.
Özetlersek;bir gün Carlie'nin penceresine hiç de samimi olmadığı birisi geliverir. Jasper Jones. Jasper kasabadaki çocuklardan daha farklıdır yani okulla ya da diğer çocuklarla çok vakit geçirmeyen birisidir. Korkusuzdur. Güçlüdür. Carlie bu gelişi garip bulmuştur. Daha sonra yaşanacak olanlar daha da şaşırtıcıdır aslında. Jasper,Carlie'yi ormanın gerisinde,belki de kimsenin bulamayacağı bir yere götürür ve Carlie gördükleri karşısında donup kalır ve bu andan sonra hayatı oldukça değişir. Carlie'nin gördüğü,sevdiği kızın yani Eliza'nın ablasının cesedidir. Hem de ağaçta sallanır bir vaziyette. İki genç bundan sonra kimseye belli etmeden cinayeti çözmeye çalışırlar. Tabi bu sırada ikisinin de hayatını değiştirecek sırlar da ortaya çıkar.

İşte böyle. Okurken merakınızın hep en üst seviyede olacağı güzel bir macera romanı. Kitap okumaya yeni başlayanlar ya da kitap okumayı sevmeyenlerin rahatlıkla okuyabileceği bir roman. Ben de kardeşim de severek okuduk. Size de tavsiye ediyorum hemen bitireceksiniz emin olun :)

4 yorum:

  1. okumayı düşündüğüm kitaplardandı en kısa zamanda okuyacağım
    bu arada bloguma hoşgeldin bende takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hoşgeldin :) güzel kitap okuyacaklarının arasında ilk sıralarda bulundurabilirsin :)

      Sil
  2. Sanattan, şiirden ve hikayelerden hoşlanıyorsanız Kafa Dergi'ye ve Ters Düz'e yorumlarınızla beklerim. :)

    YanıtlaSil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...