26 Nisan 2014 Cumartesi

SEVGİLİ DOKTOR



Bir önceki yazımda bahsetmiştim tiyatroya gideceğimden. Dün Çehov'un  Sevgili Doktor adlı tiyatro oyununu izlemeye gittik. Adana Devlet Tiyatrosu oyuncuları, oyunu sergilediler. Çok güzel bir giriş yapmışlar. Koltukta otururken bir kez daha iyi ki geldim dedim. Biga'da tiyatro yok, Çorum'a geldikçe mümkün olduğunca gelmeye çalışıyorum tüm oyunlara. Bana mutluluk veriyor. Bir de müzikal bir oyunsa değmeyin keyfime. Yine konudan saptım. Oyundan bahsediyorduk değil mi? Dönelim biz "sevgili doktor"a, dediğim gibi oyunun girişini ben çok beğendim. İlk perdenin sonlarına doğru biraz sıkılır gibi oldum. Oyunun tam bir konusu yok. Bir araya getirilmiş birkaç oyun var. Bu nedenle seyircinin merakını diri tutmakta biraz eksik kalındığı söylenebilir. Oyunun başından sonuna kadar içinde doktorun olduğu bir yer bekledim ama yoktu. Adıyla oyunun içeriği arasında öyle bir bağlantı kurmuşum ki selamlamaya gelene kadar kesin içinde doktor geçen bir sahne olacak diye bekledim durdum. Oyuncuların oyunculuğu yine muhteşemdi. Özellikle Hülya Yıldız'ın oyunculuğuna bayıldık biz. Çok tatlıydı.

Şimdi elimde biletleri kaldı her tiyatro biletini sakladığım gibi, bunları da saklayacağım elbet.
Anı kutumda yerlerini aldılar bile.

6 yorum:

  1. tiyatroyu inanılmaz seviyorum fakat maalesef istanbul da oyunlara bilet bulmak çok zor :(/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da hiç tiyatro gitmediğimden bilmiyordum öyle bir sıkıntı olduğunu.
      Ama bizim gibi küçük yerde yaşayanlar bilir. Burada tiyatroya gelen kitle belli. O yüzden bilet sıkıntısı olmuyor. Elbette salon çok dolu oluyor ama son dakikaya kadar yer bulabiliyorsun çoğu oyunda :)

      Sil
    2. istanbul efendisi diye bir oyun var, 2 yıldır gitmeye çalışıyorum. salonun en ücra köşesinde yer kalıyor son 1 hafta, sonra o da puff. değerini bilin derim :)

      Sil
    3. Off çok kötüymüş :) evet evet ben kıymetini biliyim buranın :)

      Sil
  2. Keske özet biraz daha fazla olsaydı performans yapıyorum lazimda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstünden 3 yıl geçmiş bile, keşke aklımda kalsaydı da aydınlatma fırsatım olsaydı sizi :) ah keşke zamanında daha ayrıntılı yazsaydım :)

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...