18 Temmuz 2014 Cuma

HENÜZ VAKİT VARKEN GÜLÜM


HENÜZ VAKİT VARKEN GÜLÜM-NÂZIM HİKMET

Normalde şiir okumayı pek sevmememe(bu kelimeyi yazmak çok zormuş) rağmen belki de Nâzım Hikmet olduğundan bu kitabı çok sevdim.
Nâzım Hikmet'in seçme şiirlerinin olduğu YKY yayınlarından çıkmış, en çok sevdiğim şiirleri ara ara açıp okuduğum çok güzel bir kitap bu.
Zaten şimdiye kadar iki şiir kitabı okudum. Biri bu, diğeri Cahit Sıtkı'nın Otuz Beş Yaş kitabıydı. Tek ezbere bildiğim şiir ise Ahmet Haşim'in Merdiven şiiri, orta okulda ezberlemiştim.
Nâzım Hikmet'in hiç kitabını okumasak bile mutlaka şiirleri bir yerlerde kulağımıza çalınmıştır. Bence Şimdi Sende Herkes Gibisin'i yahut Mavi Gözlü Dev'i duymuşuzdur. Ya da muhakkak ders kitaplarımızda serbest nazımın örnekleri verilirken ilk onun adı geçmiştir.
Benim bu kitapta hoşuma giden bir şey ise yazarın ufak bir mini biyografisinin bulunması. YKY yayınlarının hangi kitabını okuduysam bu hep var. Ve gerçekten çok iyi oluyor. Yazarların hayatları kısa ve öz bir şekilde veriliyor. Bilmediğiniz bir çok bilgiyi de böylelikle öğreniyoruz.
Keyifli okumalar...

6 yorum:

  1. yky çok seviyom yaa du alırım bi ara ya hergün önünden geçiyom istiklaldeeee :) sevmemememememe :))))

    YanıtlaSil
  2. "Şiir okumak" , "okumak" kelimesinden çok öte bir şey aslında.
    umarım seversin birgün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şiir serüvenine iyi bir yerlerden başladım sanırım, böyle giderse "okumak" kelimesinin ötesine de geçebilirim :)

      Sil
  3. En güzel deniz: Henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk: Henüz büyümedi. En güzel günlerimiz: Henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz, henüz söylememiş olduğum sözdür.

    Nazım Hikmet – Henüz Vakit Varken Gülüm

    Bir Solukta Okuyacağınız 8 Şiir Kitabı Önerisi: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/bir-solukta-okuyacaginiz-8-siir-kitabi-onerisi/

    YanıtlaSil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...