7 Ekim 2012 Pazar

DA VİNCİ ŞİFRESİ

DA VİNCİ ŞİFRESİ / DAN BROWN

Bu kitabı okuduğumda polisiye romanlarını uzun süredir okumadığımı ve müthiş derecede özlediğimi fark ettim. Kitap cidden çok akıcı hem de bir ara kafamı epey kurcalayan bir konuyla;illuminati sanatıyla ilgili. Kitaba göre illuminati denen şey gerçekten var ve Da Vinci'den Walt Disney' ye kadar birçok kişi bu sanatla ilgilenmiş ve eserlerinde kullanmış.
Olay, Louvre Müzesi Müdürü Jasques Sauniere'nin simgebilimci Robert Langdon ile buluşacağı gece  öldürülmesiyle başlar. Aslında ölümün ardında çok büyük sırlar yatar bu sırları bulma görevi de Langdon ile Sauniere'nin torunu olan Sophie'ya düşmüştür. Sauniere büyük bir tarikatın öldürülen son üyesidir ve aktarması gereken çok önemli bir sır vardır. Öleceğini anladığı gece bu sırı torununa aktarmak için şifreler kullanır. Langdon ve Sophie bu şifreleri çözmeye çalışırken birçok kişiye başvururlar. Aslında yardım aldıklarını düşündükleri kişiler de aynı sırrın peşindedir ve bu sır onları Kutsal Kase'ye kadar götürür birçok şifre çözülür.
Bu şifrelerin çözümünde Hırıstiyanlığın bilinmedik yönleri de vurgulanmış ya da bildiğimizden farklı da anlatılmış diyebiliriz.
Kısacası kitap çok sürükleyici tabi kitap okumayı sevmeyenler filmini de izleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...