13 Ekim 2012 Cumartesi

YOL HALİ

YOL HALİ / NAZAN BEKİROĞLU
Kitabın kapak yazısına bayıldım. Kapakta da belli etmiş Nazan Bekiroğlu uslubunu. Onu sevdirende bu üslubu galiba. O, bana göre Türk edebiyatının en farklı yazarlarından. Onun kitaplarını okuyanlar bilir ki hep farklıdır onun tarzı. Ama itiraf etmek gerekir ki dili çok hafif değil.Yol Hali'de bir deneme kitabı. Hem olay örgüsünün olmayışı nedeniyle hem de dilinin biraz daha ağır olması nedeniyle ilk defa okuyanlara ağır gelebilir.Ama çok şey öğrendim bu kitaptan. Okuduğum şehri Çanakkale'yi,dokuz katmanlı şehir Troya'yı,yıkılışını,yakılışını,tekrar tekrar kuruluşunu.. Hepsini okudum yaprak yaprak..Sonra trajik yazar Cemil Meriç'i, Efsanevi Greta Garbo,Nil'in tek tanrılı firavununu,Trabzonu bildim,okudum.
Sonra Nazan Bekiroğlu bir baktım Nazan öğretmen oluvermiş. Öğrencilerinin sınavlarda verdiği cevapları derlemiş,paylaşmış bizlerle. Üstelik birçoğunun da ismini vererek.Kitabın en beğendiğim kısımlarından biri de burasıydı,bir öğrenci olarak :)
Kısaca Nazan Bekiroğlu'na yakışan farklılıkta ve samimiyette..

2 yorum:

  1. Merhaba.
    Bloğunuzu geziyorum.Ben de yeni bir blogcuyum.Kitapları zaman zaman paylaşıyorum ben de.
    Nazan Bekiroğlu'nun bu kitabını aldım,sanırım geçen yıl almıştım.İlerlemedi,okuyamadım.Sonra tekrar denemedim,yeni kitabı çıktığında,yorumları okuduğumda tekrar okuyayım dedim,daha kısmet olmadı okumak.
    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle bloğuma hoşgeldiniz :)
    Evet Nazan Bekiroğlu'nu okumak biraz zordur üstelik bir de denemeyse ama alışınca da elinizden düşüremezsiniz :)

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...