4 Eylül 2013 Çarşamba

AYNI YILDIZIN ALTINDA


AYNI YILDIZIN ALTINDA-JOHN GREEN

Bu yağmurlu Eylül gününden hepinize kocaman merhaba.
Sanırım yazın son kitabı benim için 'Aynı Yıldızın Altında' olacak ki yaza böylesi güzel bir kitapla veda etmek iyi olacak.
Eminim sizler de benim gibi gerek bloglarda gerek internet sitelerinde bu kitaba rastlamışsınızdır. Pegasus yayınlarından çıkan Bestseller arasına girebilmiş gerçekten hoş bir anlatıma ve konuya sahip roman.
Kansere yakalanmış Hazel ve Augustus'ın yaşam öyküsüne dayanan romanda kimi zaman üzülecek kimi zamansa onlarla beraber mutluluğu yakalayacaksınız. Aslına bakarsanız -nedendir bilmem- sanki bu kitap, çoğunlukla 15-18 yaş grubu okurmuş gibi bir izlenim bıraktı bende. Ama sonuç olarak ben de gayet beğenerek okudum.Konusuna gelince;
Hazel 16 yaşındadır ve ne yazık ki triot kanseridir. Bu nedenle hayatı her sağlıklı çocuğunki gibi değildir. Hazel, annesinin zoruyla tamamı kanser hastaları çocuklardan oluşan bir destek grubuna katılır. Tabi her sosyal ortamdan kaçındığı gibi bundan da kaçınır ve gitmek istemez. Fakat bir gün bu destek grubunda oldukça yakışıklı ve karizmatik olan Augustus ile tanışır. Aslında ilk başta bu tanışmaya anlam veremese de daha sonradan olaylar gelişir ve iki genç birbirine aşık olur. İşin ilginç tarafı Augustus,Hazel için gerçek anlamda görüştüğü,görüşmek istediği tek yaşıtıdır. Bu iki gencin her ne kadar çoğu konuda fikirleri uyuşmasa da birbirlerini gerçekten sevmektedirler. Fakat tabi herşey onların planladığı ya da hayal ettiği şekilde gitmez ve okudukları kitabın(Görkemli Izdırap) yarıda bitmesi gibi ömürleri de bitiverir.

4 yorum:

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...