25 Mayıs 2014 Pazar

HADİ BİSMİLLAH



Merhabalar,
Evet kapıya çıkan, parkta oturan, apartman önünde oturan herkese böyle yaklaşıyoruz.
Sonra geliş nedenimizi anlatıyoruz.
Kimse de oralı olmuyor.
Son sınıfın son dönemi, 8. dönemde bitirmemiz gereken bir makalemiz var. Giriş, literatür kısımlarını bitirdik. Teori ve uygulama kısımları için anket yapmamız gerekiyor.
Anketimiz hanelere yönelik bu nedenle ev ev , kapı kapı dolaşıyoruz.
Pazarlamacıların bıraktığı itibardan mıdır yoksa insanların güvensizliğinden midir bilmem kapılar suratımıza pat pat kapanıyor. Anlatmaya çalışıyoruz. Biz pazarlamacı değiliz, kişisel herhangi bir bilgi de istemiyoruz sadece analizimizi gerçekleştirmek için 5 dakikanızı bu 20 soruya ayırabilir misiniz?
Ben burda misafirim diyen var, hayır cevaplamak istemiyorum diyen var, kapıya çıkmayan, içerde hastam var, işim var diyen var. Var da var. Bahane çok yani.
Oturup ağlayacaktım. 20 dairelik bir apartmana giriyoruz 2 tane anketle çıkabiliyoruz ancak. Tahminen şöyle söyleyebilirim. 150 hane dolaştıysak 30 anket ancak doldurabildik. Yani %20si filan cevaplamış.
Gerçi bugün Pazar onun da etkisi var. Pikniğe giden, şehir dışına çıkanlar da var elbet.
Kaymakamlıktan iznimiz de çok geç çıktı. En yakın zamanda anketleri bitirmemiz gerekecek. Sınıftan arkadaşlarla konuştuk yarın kahvehaneye dağıtacaklar, sağ olsunlar. 
Sahi bugün noldu. Yine biz anket için dolaşıyoruz. Girdik bir apartmana, en alt katında yaşlı bir amca. Halimizi anlattık. "Ben anlamam kızım bea, okumam yazmam yoktur." dedi. İçeriden eşi sesleniyor. "girin kızım içeri, bir insan yüzü göreyim."
Teyzeyi göremiyoruz ama sesi geliyor. Muallakta kaldık tabi. Bilmiyoruz etmiyoruz bir de kız başımıza. Neyse ısrar edince girdik. Amcaya ben sordum o yanıtladı. Sonra biraz muhabbet ettik. 76 yaşında, emekli. İçerden seslenen hanımı 70 yaşında, kanser. İki göğsünü de almışlar. Dizlerinden de rahatsız. İki çocukları var. Kızları ara ara gelip annesine babasına bakıyor temizliklerini yapıyor. 
Sonra teyzenin yanına gittik. O kadar tatlı ki. Yatıyor. Amca dizlerini açıyor. "Bakın kızım hep sargılı çok kötü diyor."
Teyze göstermek istemiyor. "Açma, üzme benim kızanlarımı diyor."
Teyze o kadar güzel konuşuyor amca o kadar güzel bakıyor.
"ee teyze ne güzel sana bakan bir eşin, bir kızın var." diyecek oluruz,
"bakmasalar kaç yazar ben yazıyorum hepsini deftere bir bir diyor."
İkisi de dünya tatlısı insanlardı. 
İnsan sesine insan yüzüne hasret kalmışlar.
Ellerini öpüp, kandillerini kutlayıp çıktık.
Bugünün tek artısıydı onları tanımak.
Sizlerin de Miraç kandili mübarek olsun.
Allah inşallah hakkıyla eda edebilmeyi nasip eylesin.
Ettiğimiz dualar kabul, işlediğimiz günahlar affolunsun inşallah.
Görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. eee valla biliyo musun millet anketçilerden korkuyo da ondan yaaa. demek ki daha önceki anketçiler bıktırmış insanları. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilir :) biz masumca akademik bir iş yapmak için uğraşıyoruz oysa ki :)

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...