10 Mayıs 2014 Cumartesi

NEDENDİR BU MUTSUZLUK ?



Her gün yağmur yağıyor. Yağsın da. Bereket. Hava kapalı ve ben her gün ama her gün mutsuz uyanıyorum. Her gece mutlu uyuyorum. Sevdiğim çok eski dostlarımla konuşuyorum uyumadan. Bana iyi geliyorlar ve bir kez daha Allah'a şükrediyorum böylesine iyi dostlara sahip olduğum için. Ultra felsefik konulardan bahsediyoruz. İşin içinden çıkamayınca bırakıyoruz konuyu orta yerinde. Aklımda bin bir türlü soru işareti. Bugün verdiğim karardan yarın acayip pişmanlık duyuyorum. Verdiğim kararın aksini de vermiş olsam yine pişman olacağım biliyorum. Ne doğru ne yanlış kavrayamıyorum şu sıra. Kafam allak bullak. Havalardan mı bu içimdeki geçmek bilmez sıkıntı. Herkes de sıkıntılı. Benden çok Japanese'in sıkıntısı var. Ve ben onun için bir şey yapamıyorum. Bazı meseleler çözülemeyecek kadar kördüğüm. Geçmeyecek kadar büyük. Başka bir zaman olsa muhakkak onun yüzünü güldürecek bir şey bulurdum. Cidden. Ama kendim mutlu değilim ki onu güldürmeyi beceriyim.  Şu an o kadar sıkıntılıyız ki topluca. Dua listem büyüdükçe büyüyor. Hepimizin çok duaya ihtiyacı var.
Eskiden evde bunalsam okulda nefes aldığımı hissederdim ama sınıfta da boğuluyoruz sanki. Herkes de bi bitkinlik,bıkkınlık. Belki son sınıf olmanın sıkıntısıdır. Farkında olmadan strese giriyoruzdur, bilemiyorum. Aslında normalde ben bile hayret ederdim kendimdeki sevgi seline. Her şeyden kolayca mutlu olan bir yapım olmasına rağmen artık hiçbir şey bana mutluluk vermiyor. Dışarıdan görseniz 'mutlu bu kız' dersiniz ama içimde bir şeyler acayip boğuyor beni. Özellikle derslerde. Daha 1 ay öncesinde Yavuz hocanın derslerinde ön sıralar kapış kapış giderdi. Şimdi önden yer tutuyoruz. Elimizde patlıyor sıralar. Dersi kimse dinlemek istemiyor. Gidiyor arkaya, vuruyor kafayı uyuyor. Kolonya, krem, parfüm manyağı olduk. Derste sıkıldıkça çıkarıyoruz malzemeleri. Dolaşıyor sıra sıra. Kolonya bende. İnanılmaz iyi geliyor. Ferahlıyoruz.

İlk defa ne zaman içimden gelerek güldüm diye düşünüyorum. Dün. Dersi beklerken geleceğimizle ilgili hayaller kurarken. Çok hayalim var hem de çok. Kaçı gerçek olur diye düşünüyorum, umutsuzum. Galiba hayallerim aşırı uçarı. Olur'u zor şeyler.
Hayallerim, olmuşlar, olacaklar, planlananlar, planlanmayanlar, hepsi kafamda kendi cumhuriyetlerini kurdular. Yemin ediyorum, beynimin içi felaket. Öyle büyük dertlerim yok ama büyük kaygılarım var. Nasıl olacak bunca şey ?
Depresyonda mıyım? Yoksa bu kaygılar mı durgunluğumun sebebi. Havalar mı ?
Aslında mutlu olmam için onca sebep var ki ama neşem yok işte.
Güzel kitaplar okuyorum,çok güzel kitaplar alıyorum.
Güzel arkadaşlıklarım var.
Ailem var hep destek olan.
Hayatım tam planladığım düzende. Uyku saatlerim bile düzenli.
Hayatımla ilgili uzun zamandır planladığım bazı işleri yoluna koymuş durumdayım.
Her şey bu kadar yolundayken neden hiçbir şey yolunda değil ?
Ee o zaman sebebi olmalı bu tatsız tuzsuz hallerin. Sürekli bi derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Kendi kabuğuma çekilmiş durumdayım.
Ha bu ara mutlu eden nadir birşey var beni. O da Postcrossin'den gelen mutlu mailler. Kartpostallar adreslerine ulaşıyor. Ara ara gitmeyen kartpostallarım da oluyor. Sizin de başınıza geldi mi hiç? Postcrossing'de kartları favorilerine ekleme de varmış. Ondan da yeni haberim oluyor.  Attığım bir kaç kart favorilenmiş çünkü, mail geldi. Şu yarım yamalak İngilizcemle bıkmadan, utanmadan daha yazıp yolluyorum ya kendimi takdir ediyorum. Ama insanı eline yeni bir kartpostal gelmesi kadar mutlu eden bir şey yok. En çok da ne yazdıklarını merak ediyorum. Ya da gelen kartlar oranın tarihi, kültürü hakkında bilgi veriyor mu ona bakıyorum. Mesela birinden Fransa'da bulunan şu şatoya aşık olmuştum. Adı Haut-Koenigsbourg Şatosu.



Çok muhteşem değil mi sizce de ?
Geçen günde yine kartpostal aldım. Şunlar onlarda;


İnanın bana bunlar İsmail YK, Deli yürek, kanayan gül kartpostallarının arasında bulabildiklerimin en iyisiydi. Sanki kartpostal üretimi 90lı yıllardan sonra durmuş gibi. Hiç istediğim gibi bulamıyorum. Bunlar en iyisi işte.






Yine kafanızı ütüledim değil mi ?
Siz de yazın, artık hiç yazmıyorsunuz.
O  "denetleme bekleyen yorumunuz var." yazısına ne kadar hasretim bilseniz.
Hep heyecanla açıyorum blogu belki vardır diyorum yorum atan ama yok.
Nasıl bir hayal kırıklığı bilseniz.
Neyse sağlıcakla kalın siz bari mutlu olun.
Unutmadan! Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Baş taçlarısınız.

7 yorum:

  1. Merhabalar Gülsüm Hanım. Bunalımınızın nedeni havalardan olabilir çünkü ben de kendimi pek iyi hissetmiyorum burada da havalar bu aralar hep yağmurlu ve böyle olunca içim daralıyor benımde. Sizde de böyle birşey oldu sanırım endişelenmeyin geçer inşallah :) Her şey olacağına varır hiçbişey için üzülmeye değmez, Japanese söyleyin o da üzülmesin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır göremediğim "denetleme bekleyen yorumunuz var" yazısını görmek bile şimdiden mutlu etti beni :) Umarım öyledir. Umarım benim de Japanese'in de ve sizin de mutsuzluğu, umutsuzluğu geçer en kısa süre.
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Bahar ve havaların etkisiyle o yorgunluğumuz, üzülmeyin yalnız değilsiniz benimde çevremdeki birçok kişi aynı durumda..
    Son sınıf öğrencisi olmanın etkiside olabilir, sorumluluklarınızın arttığını hissediyor olabilirsiniz, okul bitiyor ve hayatın tamda ortasında buluveriyorsunuz kendinizi,(hangi bölüm merak ettim :) Ama herşeyin başı sağlık, umarım hayaller sırayla gerçekleşir, Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ilgimi çekti postcross biraz anlatabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet havanın etkisindenmiş. Bugün günler sonra güneş yüzünü gösterdi ve acayip mutlu oldum :) Bölümüm ekonometri. Umarım bölümümle alakalı güzel işler yaparım okul bitince:)
      Postcrossing'e gelince şöyle;
      Postcrossing için kısaca uluslararası kartpostal etkinliği diyebilirim. http://www.postcrossing.com adresinden siteye üye oluyorsunuz. Bir profil sahibi oluyorsunuz ve profilinizde kısaca kendinizi tanıtıyorsunuz. Adresinizi de siteye ekliyorsunuz. Daha sonra 'bir kartpostal gönder' butonuna tıklıyorsunuz. Site size dünyanın bir ucundaki başka bir üyeyi buluyor ve bilgilerini sunuyor. O kişinin bilgilerinden bildirdiği adrese kartpostal yolluyorsunuz.Kartpostala dilediğinizi yazabilirsiniz. İster kendinizi tanıtın ister o kişinin hoşlandığı şeylerden yola çıkarak bir şeyler yazın. İsterseniz ülkenizi tanıtın(ben Türkiye'yi baya övüyorum). Ptt şubelerinden rahatlıkla gönderebilirsiniz kartları üstelik ücreti de çok düşük. Siz yolladıkça aynı şekilde size de farklı farklı ülke ve kişilerden kartpostal gelmiş oluyor. Çok güzel bir uygulama, muhakkak göz atın derim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. aaa postcrossing ne güzelmiş. ama geçti mi ki umutsuzluk yaaa. hadi geçsin ama bak hava da güzel herşey geçer kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutsuzluğum biraz da havalarla doğru orantılıymış o yüzden geçti sayılır, şükür :) Postcrossing acayip güzel muhakkak hesap açıp kullanmanı öneririm.

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...