11 Ağustos 2015 Salı

MUTLULUK İKSİRİ

Dün ilk defa gözlerimi açtığımda saat 8.40'ı bulmuştu. Bir aydan sonra ilk defa bu kadar geç. 'Kapa kapa gözlerini Gülsüm' dedim yatakta kendime. Öyle böyle tam anlamıyla kalkmam 10.50'yi buldu. Ömrümde ilk defa 'off yine hayvan gibi uyudum' demek yerine 'oleyyy 6 saatin üstüne çıktım'diye sevindim.
Günler günleri aylar ayları takip ederken ben çok meşgulüm. Valla. İş buldum. Çalışıyorum.


Maaşı filan düşük ama olsun iyi oldu bana. KPSS'den çıktığım gün iş derdine düşmüştüm zaten. Kötüydü sınav çünkü.

Bugünlerde ne zaman nerde olduğum belli değil. Perşembe Esra'nın düğünü vardı. Ulan daha dün oturup 'Allah'ım ne kadar yalnızız' muhabbeti yaptığım arkadaşlarım şimdi balayında. Gülsüm bilgisayar başında. Her neyse zaten işten yalvar yakar aldığım 1.5 günlük iznimi öyle tasarruflu kullanmam gerekti ki bi an ışık hızına filan ulaştığımı düşündüm.İş çıkışı koştur koştur otobüse bindim. Akşam 11 gibi AŞTİ'deydim. Ordan metroyla hemen Kızılaya geçtim. Kızılaydan da Yenimahalleye geçecektim ki ne metro kalmış ne otobüs. Gecenin bi yarısı kaldım yolun ortasında. Telefonun  da şarjı bitti üstüne. Oh herşey tıkırında. Kaçırıp, organlarımı filan satsınlar. Temiz iş.
Durakta oturup ne yapcam diye düşünürken tesadüfen yaşlı bir teyzeyle amcayla tanıştım. Ananeme komşu çıktılar. Artık üçümüz oturup yoldan geleni gideni seyrettik. Baktık olmayacak gecenin 12sinde Sıhhıyeye yürüdük. Belki bir yolunu buluruz diye ama nafile. Biraz çekingen 'taksiye mi binsek' dedim ama zaten onlar metroya verdikleri paraya bile acıyolar. Taksiye mi para verecekler. Sonra aklıma onların telefondan sağa sola haber vermek geldi. Allahtan bir akrabamız gelip aldı da gecenin 1'inde eve adım attım. Hayat ne garip değil mi? Gecenin bi yarısı yolun ortasında kalıyorum, şarjım bitiyo Allah karşıma iyi insanlar çıkarıyo. Ve tesadüfen anneneme komşular. Hep ettiğimiz bir dua var 'Allah iyilerle karşılaştırsın.' Bu durum da kabul olmuş hali değil mi.
Düğün günü zaten öyle telaşlı geçti ki. Ve öyle güzel. Böyle şeyler de olmasa arkadaşlarımızı göreceğimiz yok. Nasıl özlemişim ya. Konuşmaktan çenem ağrıdı. O günü şöyle bi 36 saat falan yapsalardı da daha fazla vakit geçirseydik. Ofisten ikide bir 'Gülsüm bak yarın 11de ofiste ol' diye aramalarını göz ardı edersem her saniyesi mükemmel bir gündü. Ertesi gün yine 5 buçukta merhaba dedim güne. Sabah evden çıktğımda 6 buçuğu bulmamıştı saat.

Ankara'nın trafiğine, kalabalığına rağmen her şey çok güzeldi. Tek bir güncük ağzımın kulaklarımda olmasına yetti.



Ertesi gün dedikleri gibi saat tam 11de ofisteydim. Eve bile hiç uğramadan, valizimle geçtim. İşler gerçekten o kadar yoğunmuş ki oturmaktan uykum geldi. Babam iş çıkışı beni alıp geleneksel Tahmazoğlu ailesi hafta sonu pikniğine götürdü.

Fena da olamadı. Uzun zamandan sonra Uykusuz aldım.

Eskisi kadar keyif vermiyor ama olsun. Biraz da kitap okudum.

Nazan Bekiroğlu'nun yol halini okuyorum. Deneme kitabı olduğu için pek akıcı olduğu söylenemez. O yüzden biraz yavaş ilerliyor. Bitirince yazıcam buraya tabi.

Bugün sabah 6da uyandım yine. Hem de İbrahim Tatlıses eşliğinde Pazartesileri benim için bir eziyet aslında. Apartmanın tam önüne pazar kuruluyor.
 İşte herkesin ekmek parası.


Şu ara hiç olmadığım kadar yoğunum ve bu durum beni acayip mutlu ediyor. Akşam 'aa saat geç olmuş, yarın iş var' deyip telaşa düşmek bile.

Maşallah diyin ciddi anlamda çok mutluyum.  Allaha binlerce şükür her şey bir şekilde yolunu buldu.
Bir arkadaşım var Leon hastası. Ben de çok seviyorum. Uzun zaman sonra tekrar hatırlattı filmi. O yüzden bu sıra 'shape of  my heart' şarkısına takmış durumdayım.
Onu da şuraya konduralım da gecenin süsü olsun.

6 yorum:

  1. ha haaa bayıldım bu yazına tümüyle. her şey çokoş. geleneksel piknik ankara yolculuğu veeeee iş bulman hayırlı olsun. iş yerin de ne güzel amaaaa oleeeey çok mutlu olduuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler deep :) valla ben de acayip mutlu oluyorum tüm bu gelişmeler için :)

      Sil
  2. yol hali ...:) şimdilerde elimde hiç düşürmüyorum ...
    ne çok çizdim altını ..
    nazan ın her cümlesine aşığım ..
    ve sana hayırlı olsun ...işin..
    bi de
    selamm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümle Kapısı'nı okumama rağmen oraya Yol Hali yazmışım . Yol Halini'de okumuştum Cümle Kapısına nazaran daha güzel bulmuştum.Nazan Bekiroğlu'nu ben de sizin kadar çok seviyorum her kitabında ayrı bir tat var.

      Sil
  3. Selam!

    İlk Türkçe bulut depolama servisini kullanınız!

    Bir anda limitsiz tüm dosya, fotoğraf, video ya da mp3 yükleyip arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz!

    http://kutucugum.com/

    LİMİTSİZ ve BEDAVA

    YanıtlaSil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...