2 Temmuz 2013 Salı

ÖLÜ RUHLAR ORMANI

JEAN-CHRISTOPHE GRANGE /ÖLÜ RUHLAR ORMANI

Öncelikle kitabın kapak yazısını paylaşmak istiyorum;
Jeanne Korowa tek bir hata yaptı.
Katili ormanda arıyordu.
Oysa orman katilin içindeydi.
İnsanın içindeki vahşi çocuk gibi.
Kapaktan da anlaşılacağı gibi kahramanımız Jeanne Korowa. Jeanne Fransa'da bir sorgu yargıcıdır. Üst üste işlenen yamyam cinayetleri onu, bu sürükleyici serüvenin içine çeker.Fakat bu soruşturma için ne zaman işine yaracak birisi olsa hep öldürülürler. Jeanne ile bu yolun sonuna kadar gidebilen birisi vardır ki o da bir psikiyatr olan Antonie Feraud. Aslında tesadüfen bu psikiyatrın bir hastasıyla olan seansını dinlemesiyle katilin peşine düşer Jeanne. Fakat Fransa'da başlayıp Guetemala,Nikaragua ve Arjantin'e de uzanan bu düğümü çözümlemek onun için hiçte kolay olmaz.
Kitabı büyük merakla okudum açıkçası ilk sayfaları bu kadar heyecanlandırmamıştı. Biraz da sıkmıştı diyebilirim ama ilk 50 sayfadan sonrasını özellikle son 100-120 sayfayı büyük merakla okudum.
Son sayfalara gelene kadar kapakta bahsedilen "oysa orman katilin içindeydi" cümlesinin ne anlama geldiğini pek anlayamıyorsunuz ama son sayfalarda bu gizem çözülüyor. Jeanne'in bulduğu ipuçları onu Manes Ormanına yönlendiriyor ve burada tüm hikaye açığa kavuşuyor.
Ayrıca kitabın belli bir kısmından sonra katili az çok tahmin edebiliyorsunuz fakat öylesine ustaca yazılmış bir kitap ki merakla okumaya devam ediyorsunuz.
Kitabın orjinal adı: La Foret des Manes.Çevirisini ise Tankut Gökçe yapmış.
İyi Okumalar.

2 yorum:

  1. keşke farklı bir sonla bitseydi.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kitabın ortalarından sonra 'final' ben geliyorum diyor. Daha da farklı olabilirdi belki de.

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...