22 Ağustos 2013 Perşembe

ALDIM DA OKUYAMADIM


Evet resimde gördüğünüz kitapları almış bulundum fakat sonunu göremedim.
Sırayla nedenleri açıklayayım.

FRIEDRICH NIETZSCHE-BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT

Bu kitabı D&R'dan nasıl hevesle aldığımı hatırlıyorum. Dedim ki felsefeden bihaber olmayım, Nietzsche'den mahrum kalmayım ve hoop aldım. Şimdi baktım 03.02.2012'de almışım. Neyse içine göz attım,kapağını okudum cidden hoş,güzel duruyordu fakat ne yazık ki başladım ancak sonuna kadar götüremedim.Zerdüşt'ün yaptıkları,göz atarken ilginç gelmişti fakat kitabı okumaya başladığımda aynı etkiyi sürdürmedi.
Belki içinizden çok sevenler vardır ama ben sıkıldım okurken eğer Nietzsche'nin daha güzel,okunulası kitaplarını bilen varsa beni haberdar edebilir mi? Çünkü gerçekten okumak istediğim bir yazar.

ORHAN PAMUK-KARA KİTAP

Bu kitabı bana yanlış hatırlamıyorsam ortaokula giderken babam hediye etmişti. Canım ya, yazın sıkılıyorum diye bunu alıp gelivermişti. Ama ne yazık ki o zaman bu kitap bir hayli karışık gelmişti ve okuyamamıştım.Benden sonra annemin ve babamın da okuma teşebbüsü olmuştu ama onlarda olayların karmaşıklaştığı anda bıraktılar. Daha sonraları yani lisedeyken yeniden başlamıştım ama yine bitirememiştim. Ama bir arkadaşım bitirdi ya bildiğiniz tüm kitabı okumuş. Hatta verirken "karışık bir kitap bitiremezsin" demiştim ama helal olsun bitirmiş.
Sanırım Orhan Pamuk'un yanlış kitabından okumaya başladım. Aslında Masumiyet Müzesi'nin güzel olduğunu duydum. Elimdeki kitapları bitirince ona başlamayı düşünebilirim.

SANDY TOLAN-LİMON AĞACI

Ne güzel ismi var değil mi? Limon ağacı. Çok otantik. Kapak yazısı da öyle. Çok ilgi çekici. "al beni oku"diyen tarzdan. Ne yazık ki kitaba başlayınca öyle olmadığını görüyorsunuz. Bunu da çok hevesle almıştım. Ama kurgusal olmayan roman olduğunu çok sonradan fark ettim.
Mesela kapaktan bir kısım paylaşayım;

1967 yılının yaz aylarında,Altı Gün Savaşı'ndan uzak olmayan bir tarihte,genç bir Filistinli adam ve iki kuzeni İsrail'in Ramla kasabasına giderler. Onlar yaklaşık yirmi yıl önce ailelerinin terk etmek zorunda kaldığı, çocukluklarının geçtiği evi görmek isterler. Bir kuzenin yüzüne kapı kapanır,diğerinin ailesinin evi okula dönüştürülmüştür fakat öbür kuzen olan Beşir,kendisini içeri davet eden Dalia tarafından karşılanır.

İşte böyle merak uyandırıcı bir yazısı var arka kapakta. Fakat dediğim gibi kurgusal olmayan bir roman. Yani kurgu yok. Bir taraftan tarihi bir olaydan bahsederken bir taraftan kahramanların ne yaptığına dönüyor.
Fakat siz de benim gibi okuyamadıysanız eğer filmi var onu izleyin. Ben filmini izlemeyi düşünüyorum.

HEDEFTEKİ ADAM ATATÜRK NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?-ÖMER ALTINTOP

Çok iddialı bir kitap ismi değil mi sizce de?Bir de ön kapağında "tarihi belgeler ışığında"diye bir yazı kondurmuşlar ki insanda daha çok okuma hissi uyandırıyor. Böyle tarihi kitaplar okumak istiyorum aslında üstelik belgelerle doğrulanmış olanlarından.Fakat hiç okuyamıyorum. Böyle kitaplardan bir şeyler öğrenip bir yerde konu açıldığında gerçekten doğru olduğunu bildiğim şeylerden konuşmak istiyorum ama olmuyor.
Bu kitap da benim için okuyup;öğreneceğim diyerekten aldığım fakat bir köşeye attığım kitaplardan.
Az da olsa okuduğum yerlerden anladığım kadarıyla Atatürk'ün masonlar tarafından öldürüldüğünü iddia eden bu kitap,böylesine bir olayı belgelerle aydınlatmaya çalışmış. Tabi hepsini okuyamadığım,sıkıldığım ve bıraktığım için olayın aslı nedir ne değildir bilemiyorum.

PEKİ BUNLARI NE YAPMALI?

Bu kitapları ne yapacağımı hiç düşünmemiştim açıkçası kitaplığımda bekleyip durdular. Daha doğrusu okurum ümidiyle her yere taşıdım ben onları ama bitiremedim. Ama son günlerde o kadar güzel bir sahaf buldum ki ona götürüp bir soracağım değişim olur mu olmaz mı. Aslında konuştum sahafla ama "kitapları görmem lazım"dedi.
Sahaf kültürü ne kadar azaldı değil mi ? Oysa ki çok çok güzel bir meslek. Ben bir tane buldum ve artık tüm kitaplarımı oradan alıyorum. Çokta güzel bir sokakta. Size de tavsiyem bu. Hem okumadığınız kitaplarınızı değiştirirsiniz. Oh miss. Neyse çenem düştü sanırım. Kısadan keseyim.
Hepinize Sevgiler..

8 yorum:

  1. Orhan Pamuk anlaması güç br yazar kanımca.. cevdet bey ve oğulları, masumyet müzesi gibi kitaplarını bir solukta okurken yeni hayatta bende başta zorlanmış 2. denememde keşke geciktirmeseymişim demiştim. Limon ağacını da aynı etkiyle almış, bikaç sayfadan sonra bırakmıştım ki bıraktığım nadir kitaplardandır. (kötü de olsa okumaya çalışmak gibi gereksiz bir huyum var buna ama hiç dayanamamıştım.) Hadi filmini izleyeyim dediğimdeyse -hep uzun yolda izlemeye çalışmamdan da kaynaklanmış olabilir- en fazla 20. dakikaya kadar dayanabildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Orhan Pamuk kitapları herkeste aynı etkiyi bırakıyor sanırım. Tam hatırlamamakla birlikte şöyle klişe bir söz vardır ya; "Orhan Pamuk kitapları kadar anlaşılmazsın!" Ama muhakkak ki güzel kitapları var. Özellikle Masumiyet Müzesi ben de büyük merak uyandırdı. Limon ağacı da gerçekten okuması çok güç bir kitap. Daha bitirebilen birisini görmedim. Uzun yolda film izlemek gerçekten zor ben de bir kaç defa denedim ama insan kendini evdeki gibi filme veremiyor. Dediğin gibi yolda izlemekten kaynaklanan bir durum olabilir. Ben evde sekince izlemeyi düşünüyorum bir gün.
      Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Selamün Aleyküm..Bu kitaplardan.FRIEDRICH NIETZSCHE-BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT bunu bende aldım ama anlayamdığım kısımlardan dolayı maalesef bende okuyamadım.Ve Limon Ağacını da yeni okumaya başladım. Ancak yazarın kitaptaki tarihsel gerçekleri taraflı olarak yazdığını düşünmeye başladım henüz bitmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam...
      Yazarın taraflı ya da tarafsız yazdığını anlayacak kadar bile okuyamadım Limon ağacını.
      Böyle Buyurdu Zerdüşt ise burada yazdığım 4 kitap arasından anlaşılması en kolay olanıydı ama ne yazık ki ben de onu bitiremedim.

      Sil
  3. böyle buyurdu zerdüşt dahil olmak üzere 4 Nietzsche kitabı aldım. :) limon ağacı çok güzeldir bence ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni kocaman tebrik ediyorum :) Cidden. Limon ağacını bitirdim ve beğendim diye duyduğum tek kişisin. Umarım Böyle Buyurdu Zerdüşt için de aynısı olur:)

      Sil
  4. :) okuması biraz zor limon ağacını. bırakmanın eşiğine gelmiştim bende okurken ama şimdiye dek hiçbir kitabı yarım bırakmadım. ve bunu her yapışımda kitabı yeterince beğenmesem bile bana birşey kattığına inanıyorum. hatta birkaç kere bırakmak istediğim için utandığım birkaç kitap bitirmiştim. böyle buyurdu zerdüşt'ü 3. sıraya koydum. önce deccal'i okuyacağım nietzscheden. :) ama elimdeki kitabı bitirmem gerek önce.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevmiyorum kitabı yarım bırakmayı ama bi kitabı da evirip çevirip günlerce elimde sürününce pes ediyorum artık. Zaten bu 4 kitap yarım bıraktığım tek kitaplar artık bitirebileceğimi düşündüm kitaplar alıyorum. Gerçekten azmine nazar değmesin :)

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...