19 Ağustos 2017 Cumartesi

VAVİEN




 Son dönemlerde deli gibi Avrupa Yakası izleyip tüm sezonları bitirince insan ister istemez bir boşluğa düşüyor. Sabah işe gelmek için hazırlanırken, evde otururken, yemek yaparken, rutin işlerimi yaparken sürekli ama sürekli Avrupa yakası. Orda Burhan Altıntop karakteriyle Engin Günaydın üzerimde öyle etki bıraktı ki tüm röportajlarını, oynadığı filmleri, dizileri tek tek inceledim. Nitekim daha Avrupa Yakasını bitirmeden Vavien'i izlemeyi aklıma koymuştum. Bitirir bitirmez de izledim.  Ama böylesine gerçekçi, böylesine doğal bir film olamaz.
 Vavien, aslında elektrikle alakalı bir terim. Zaten filmin baş karakterlerinden olan Engin Günaydın'ın canlandırdığı Celal de elektrikçidir. Bir lambayı iki ayrı yerden yakmayı ve söndürmeyi sağlayan bağlantının adı imiş Vavien. Filmde de bir karı kocanın arasındaki ilişki canlandırılmış. Bu açıdan baktığımızda da film ismiyle senaryo tamamen örtüşüyor. Celal ve Sevilay'ın evliliği,hayatları öylesine gerçekçi işlenmiş ki filmin ilk yarısında gerginlikten ölecektim. Celal işe yaramaz, karısını aldatan, evine hayrı dokunmayan, çocuğundan bi haber bir eş. Sevilay ise daha saf, kocasından çekinen, evine ve kocasına düşkün, küçük şeylerle mutluluğu yakalayabilen tam bir Anadolu  kadını. Ama Binnur Kaya öylesine gerçekçi öylesine doğal oynamış ki filmden ziyade gerçekten birebir şahit olduğum bir hayat öyküsünü izler gibiydim. Diğer oyuncularda aynı şekilde kusursuz oynamış ama Binnur Kaya hepsinin çok daha üstündeydi.
  Gerçek hayatta çok çok rahat rastlayabileceğimiz bir hayat öyküsü  aslında ama oyunculuklar filmi zirveye taşımış. Hayranlıkla izledim diyebilirim. Normalde izlediğim filmleri pek yazmıyorum buraya ama uzun süredir böylesine güzel bir Türk filmi izlemediğim için yazmak istedim.

   Aa bir de filmde en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de Celal ve Sevilay'ın evinde asılı tablolardı. Böyle küçük ayrıntılar çok hoşuma gidiyo.
   Keyifli seyirler..
   Hoşçakalın..

15 yorum:

  1. İzlemiştim bu filmi.Değişik bir film.Sağlam kadro.

    YanıtlaSil
  2. İzlemedim ama Avrupa yakası severek izlerdim guzel oldu.. Pazar günü filmim belli oldu ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa yakasını ben ömrüm boyunca ara ara izlicem galiba öyle çok seviyorum :) Tamam pazar sineması belli artık :)

      Sil
  3. Bende A2 de izliyorum gece tekrarlarını.Filmi de izledim gerçekten başarılı.Binnur Kaya ise zaten harika bir oyuncu.Film Engin Günaydın'ın memleketinde ve geçmiş yaşamına ait kurgularla bezeli,bu da ekstra bilgi olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TV izleme alışkanlığım nedense hiç yok o yüzden A2de olan tekrarlarını kaçırıyorum. Biliyorum memleketinde çekilmiş, Tokat'ta. Bana iki adım resmen :)

      Sil
  4. I havent seen this m, but after reading this i would like to watch.
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda Türk sinemasına armağan olan ender filmlerden. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş bir filmdi.. hatta evimde de böyle iki elektrik düğmesi taktırdım :) Cidden çok rahat bir sistemmiş. İki oyuncunun performasına hayran kalmıştım. Yeniden hatırladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vavien var artık yani evde :) bende ikisine hatta diğer oyunculara da hayran kaldım, çok doğaldı :)

      Sil
    2. :))) evet müthiş büyük kolaylıkmış.. bayıldım :)

      Sil
  7. Sanırım filmi izledim ama emin de olamıyorum :D Avrupa Yakası ne güzeldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bazı filmlerde bana da aynısı oluyo, emin olamıyorum :) en güzel dizilerden biri..

      Sil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...