29 Aralık 2017 Cuma

SABRETMEYİ ÖĞRENMEK..

    Epeydir yazmıyorum. Çünkü büyük uğraşlar içerisindeydim. Evlendim. Şehir değiştirdim. Yeni bir hayata adapte olma sürecindeyim. Ama ne zaman bir şeyler paylaşmak istesem kendimi burada buluyorum.
    Lise hayatımı, üniversiteyi ailemden ayrı geçirdim. O zamanda çok zorlandığım zamanlar olmuştu. Çünkü annem de babam da aile olmayı bir bütün olmayı doyasıya öğretti bize. Bunun için onlara minnettarım. Ama gerçekten bu bambaşka bir şeymiş. Okuldayken bir şekilde bir çevrem vardı. Güldüğüm, eğlendiğim, zaman zaman kızdığım. Burada öyle değil ama. Ne benim ailem ne de eşimin ailesi kimse yok burada.  İç Anadolu'dan gelip Trakyaya alışmaya çalışıyorum. Burada sosyal imkanlar pek gelişmiş değil ya da henüz ben keşfedemedim. İki ana caddesinde trafik aynı yöne akıyo yani ilkokulda öğretilen "önce sol sonra sağ bakarak karşıya geçilir" kuralı burda işlemiyo. Çünkü iki şeritte aynı yöne gidiyo :) yeşil alan denen şey hiç yok zaten. Oysa ki  ben Çorum'da bayılırdım farklı sokaklardan eve gitmeyi. Mahalle arası parkları görmeyi, sokakta hala oynayabilen çocukları izlemeyi. Çorum'da çok gelişmiş bir şehir değil ama kesinlikle yaşanabilir keyifli bir şehir. Yeşil alanı çok bir kere. Sonra Çorum'da kış demek bizim için tiyatro demekti. Bayılırdım her cuma ya da cumartesi Devlet Tiyatro'sunda bulunmaya. Tiyatroyu kesinlikle sinemadan farklı buluyorum. Sadece o salonda izleyenlere özel çünkü. Aynı anda birçok salonda gösterimde değil.  Belki burayı da zamanla çok sevebilirim. Ama şimdilik gerçekten annemi, babamı, kardeşlerimi çok özlüyorum. Ailece pazar kahvaltısı yapmayı, annemle gülmeyi dertleşmeyi, babamla gezmeyi, Tuğba'yla tiyatroya gitmeyi, Tuana'yla vakit geçirmeyi. Bir de hayatımın hiçbir döneminde bu kadar boş ve yalnız kalmadım sanırım. Çalıştığım bir işim, akşam eve geldiğimde gördüğüm ailem zaman zaman buluştuğum arkadaşlarım vardı. Şimdi her şey internet üzerinden ailemle arkadaşlarımla sürekli iletişim içerisindeyim ama aynı şey değil tabi ki. Şimdi bildiğiniz çırpınıyorum, iş bulabilmek için, kendimi oyalayabilecek kurslara kaydolmak için. Üretmek, öğrenmek, gelişmek, hep ileriye gitmek istiyorum. Ama sanırım hayatım boyunca da bu böyleydi, bir şeyler için çabalamadan, uğraş göstermeden elde edemiyorum. Şu süreçte öyle deniyorum, sabrediyorum, dua ediyorum ve sonuçlarını bekliyorum. Biliyorum ki en hayırlı kapı zamanı geldiğinde açılacak.


       Tüm bunların dışında iki ay önce olan düğünümden bahsetmek istiyorum biraz. Önceleri, düğünlerden nefret ederdim ben. Sadece evlenen çiftin mutluluğunu görmek beni mutlu ederdi. Arka planda dönen nişan, düğün stresi bana çekilmez birseymiş gibi geliyordu ama kendimde tecrübe ettim ki bu işleri zorlaştıran biraz da biziz. Şükürler olsun ki olabildiğince az stresli ve mutlu bir şekilde atlattık. Tabi bu süreçte yanınızdaki insanların tavırları da çok önemli. Annem, babam, kardeşlerim o kadar güzel yanımda oldular ki haklarını ödeyemem. Babamın koşuşturmasını annemin o yorgunluğunu, kız kardeşlerimin her an yanımda oluşunu asla unutamam. Tabi bir de arkadaşlarım var. Başka başka şehirden gelen, uzun yıllar sonra düğünümde görüştüğüm canım arkadaşlarım. Onlar hala benimle arada kilometreler var ama hala yanımda olduklarını biliyorum. Şükürler olsun.. Bu arada aldığım en güzel düğün hediyesini de aşağıya iliştirmek istiyorum. Bunlar babamın dedesinin kendi elinden yazılmış birkaç mektup ve babamın amcası hediye etti bunu. Yanında bir Kur'an-ı Kerim ile.



   Her şeyin atlatılabilir ve unutulur olduğunu biliyorum. Bu çabalarımın, çırpınışlarımın, özlemlerimin bi gün sonuçlanacağını biliyorum. Tek yapmam gereken beklemek..

Hoşçakalın..
 

24 yorum:

  1. Mutluluk dolu zamanlar dileyerek, tebrik etmek istiyorum öncelikle. Tekirdağ' a yakın mısınız? Bir arkadaşım orda yaşıyor ve anlattıklarından sosyal yaşamın çok önem verildiği bir şehir olduğunu algılıyorum. Tenis, yüzme ve diğer tüm sporlar için özel alanlar mevcut, tiyatro ve konser gösterileri düzenleniyormuş. Umarım bir an önce iş imkanı bulursunuz, bu sizi nemalandırır, hem de oyalar.
    Güzelliklerle dolu bir yeni yıl olsun sizin için. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekirdağ'ın ilçesindeyiz biz sanıyorum o yüzden bu sosyal imkanlara henüz ulaşamadım. Umarım bi iş bulurum yürekten diliyorum bunu :)
      Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Size de sevgi, şans, mutluluk dolu bir yıl diliyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Bu bir süreç. Zamanla alışacak,gönlünüzden geçenlerin gerçekleştiğine şahit olacaksınız.:)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada evliliğiniz de hayırlı olsun.Mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım alışma sürecim sancısız, mutlu ve neşeli geçer. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Çok gitmesem de trakyalıyım ben.Biraz geri kalmış bir yerdir ama emin ol insanlarını çok seveceksiniz.inmybluecaste isimli blogger var Nagehan.Ne tedadüf o da yakında evlenip oraya taşındı.Sayfasına mutlaka bakın derim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa insanlarında sorun yok gerçekten komşularım çok iyi:) Negehan mııı hemen takip edeyim. Yuppiii :)

      Sil
    2. Dedikodumu yapmissin Leventcim:) Sen Trakyali miydin aslen yav:) Trakyalilara atip tutarken dikkat edeyim:)

      Sil
  5. Anlatımınızdan anlaşıldığına göre size destek olan, sevgisini esirgemeyen bir aileniz var. Ve inanın insanın böyle bir aile ortamı içinde büyümesi onun her zorluğu yenmesinde yardımcı olur. Dediğiniz gibi atlatacaksınız ve yolunuzu çizeceksiniz. Tebrik ediyorum, eşinizle bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten müthiş bir ailem var. Kesinlikle onlar sayesinde her zorluğu aşabilir insan. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve dileğiniz için :)
      Yeni yılınız çok güzel geçsin, sevgiler..

      Sil
  6. Ahah ha kaderdaş buldum:) Ben de birkac ay once evlendim ve izmiri birakip geldim. Ayni yalnizligi ve ozlemi cekmekteyim:( Lüleburgaz'dayim şimdi... Kader:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) kaderdaş olduk cidden. Balthus söylemese haberim olmayacakmış. Izmir'i bırakıp gelmek daha zor olsa gerek. Alışırız umuyorum :)

      Sil
    2. Mecburen alışıyoruz. Görüşürüz, haberleşelim:)

      Sil
  7. ayyy her şey tatlı, düğünün de öyleydi, umarım bir işe girersin ve kendi paranı kazanırsın, bence bu en önemli şey yaaaa hayatımızda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle öyle Deep her şey çok tatlı gecti esasında:) insallah insallah:)

      Sil
  8. Bir Trakyalı olarak yazınıza biraz şaşırdım. Etkinlik olarak kurslar, belediyenin düzenlediği konserler, getirdiği tiyatrolar vardır sanırım. Trakya'nın en küçük şehrinde bile mevcut. Ayrıca genel olarak festivalleri de boldur. Umarım yakın zamanda alışırsınız.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki öyledir ama hem ilçesinde yaşamamdan hem de kış dönemine denk gelmemden dolayı etkinlikler az sanıyorum. Alışırım umarım zaten insanlar oldukça sıcak kanlı :)

      Sil
  9. Öncelikle tebrik ederim canım.Bende evlendiğimde uzak bir yere gitmiştim.Aile özlemi çok zor ama,sağlık olsun mesafeler zamanla aşılıyor. .
    Blogunu takibe aldım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kaderi yaşamışız desene :) aynen her şey zamanla aşılır..
      Teşekkür ederim, hoşgeldin..

      Sil
  10. Sabır... :)
    Ve neden yeni yazı yoook :)
    ben de bekliyorum bloguma! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yeni yazı,bu yazı:)
      Zaten bloğunu okuyorum, takipteyim :)

      Sil
  11. Bu yazıyı okurken içten içe o kapının doğru zamanda açılmasını ve açılan kapının da doğrusu olmasını diledim :) Tebrikler; bir ömür boyu mutluluklar! Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükürler olsun ki bu yazının sonrasında güzel gelişmeler oldu :) çok çok teşekkür ederim.
      Benden de kocaman sevgiler..

      Sil
  12. Tabi ki de böylesine güzel bir sayfayı ziyaret etmek isterim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...