1 Ağustos 2014 Cuma

ARADIĞIMI BULUR MUYUM DERSİN ?



Eğer başarabilirsem Fransa'ya uzanan koskoca bir dostluk hikayesi olacak bu.
Dünyanın birçoğunu bisikletle turlayan bir çiftin yolu bizim oraya Boğazkale'ye (Hattuşa) düşmüş. 2007'nin ilkbaharında dedemlerin evin oraya çadır açıp kamp kurmuşlar. İlkbaharda yağar yağmur bir taraftan bir de annannemlerin oraların oldukça soğuk olması dedemle annanemin içini huzursuz etmiş. Dedem olan Almancasıyla iletişimi kurup bu çifti eve davet etmiş. Onlarda kabul edip bir kaç gün dedemlerde kalmışlar. Annannemin anlattığına göre çok tatlılarmış ve birbirlerine çok alışmışlar. 2007 yılında bir Türkçe mektup yazdırmışlar ve 2009'da da Louise adında bir kızları olmuş. Kızlarının doğumunu müjdeleyen bir kartla birlikte yazdırdıkları mektubu yollamışlar. Dedemler mektubu ilk aldıklarında ben lisedeydim. Lisedeyken Fransızca dersleri alırdık, bu mektubu çevirmeye çalışmıştım. Çat pat çevirmiştim. Hatta cevap yazalım falan demiştim ama daha sonra çok üzerinde durmadık. Dedemin vefatından sonra mektup yazma fikrini iyice aklıma koydum. Mektubu aradım taradım ama cenazeden sonra evi boşalttığımızdan mektuba ulaşamamıştım. Bu bayram annanem mektubu bulmuş beni yanına çağırdı ve belki de koskoca bir dostluğa köprü olacak mektupları verdi.
Adresleri var isimleri de ama internette ne kadar aradım taradımsa da onlarla bağlantı kurabileceğim herhangi bir sanal adres bulamadım. Ha bu arada onlarla ilgili şu habere bile rastladım.
Adreslerine mektup yazmayı düşünüyorum ama yine internette aramalarım sonucu aynı adreste farklı birinin oturduğunu gördüm. Tahminen onlara ulaşabileceğim bir adres daha var ama iş yeri adresi gibi. Fransa'da telekomünikasyon işleri biraz daha farklı sanırım. Sanal ortamda kişilerin adresine ya da telefon numaralarına ulaşmanız daha kolay. Biraz uğraştırsa da mesela o adreste farklı birinin oturduğunu fark ettim.
Şimdi ne yapsam bilmiyorum eski adreslerine bir mektup yazıcam yine de belki ulaşır eğer haber alamazsam tahminen iş yeri adresi olan yere de bir mektup atarım.
Benim dünya iyisi dedemin dostları onlar.
Dua edin ulaşabileyim.

3 yorum:

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...